Viering Chinees Nieuwjaar


opdrachtgever: Gemeente Tilburg / Brabantse Ontwikkelings Maatschappij
periode: januari 2009


Doelgroep

De Chinese gemeenschap en Brabantse ondernemers, onderwijs en politiek die een bijdrage leveren aan de samenwerking tussen Brabant en China.

 

Doelstelling
Noord-Brabant onderhoud goede banden met de provincie Jiangsu in China en ook een aantal Brabantse steden heeft een zusterstad in Jiangsu. Handel tussen Brabant en China neemt sterk toe en dit soort belangrijke momenten dragen bij aan de relatie tussen de twee landen en culturen.

 


Impressie

Totaal IJzer heeft in samenwerking met de Gemeente Tilburg en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij de viering van Chinees Nieuwjaar op 28 januari georganiseerd. Tijdens de uitgebreide viering waren er optredens te zien van de professionele Jiangsu Performing Art Group (gespecialiseerd in traditionele Chi­nese kunsten zoals Peking Opera, goochelkunst, muziek en dans), werd er gesproken door de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman, gedeputeer­de Thoon Essed, de directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Jan Pelle en de Chinese ambassadeur. Uiteraard ontbraken de leeuwendansers niet. Het officiele gedeelte werd afgesloten met een rijk ge­schakeerd buffet met tal van Chinese gerechten en hapjes en een Chinese Markt.